dimecres, 22 de maig del 2019

Relats de quan podia

Ha estat amb sorpresa que hem llegit el llibre de Juan Antonio Rincon Legaz Relats de quan podia. Aquest recull de catorze petites històries està disponible en català, castellà i rus. La versió russa (Рассказы о том, когда все было возможным) és una excel·lent traducció a càrrec de Saida Pokrovskaya. Així doncs una vegada més un llibre d'un autor de casa nostra el podem trobar traduït al rus.

En Juan Antonio Rincon és un barceloní que es dedica a la literatura tot i ser enginyer tècnic informàtic. Els seus peculiars relats estan protagonitzats per gent propera, normal, com nosaltres o com la que ens podem trobar pel carrer: un grup d'amics que visita un local nocturn, un noi barceloní que viu a Manchester, un jubilat en una llar d'avis del Maresme, un analista informàtic, etc. El que no ens imaginem és que cadascun d'ells (o potser nosaltres mateixos fins i tot) poden viure unes històries extraordinàries o rocambolesques amb curiosos resultats.

I és que Relats de quan podia ens submergeix en un món que ens recorda aquelles Històries Imprevistes que vèiem a la televisió a finals dels anys vuitanta. Basades en l'obra Tales of the Unexpected de l'escriptor britànic Roald Dahl, aquests contes estan plens d'elements que ens traslladen a una altra realitat, a vegades aterridora, a vegades inversemblant i a vegades divertida: una mort absurda per una terrible casualitat, el pas a una altra dimensió o viatges involuntaris en el temps, un concurs escatològic enmig d'una reunió internacional d'alt nivell, venjances familiars... Tot això és el que en Juan Antonio Rincon fa passar als seus personatges.

Així doncs recomanem la lectura dels Relats de quan podia. Sigui en català, en castellà o en rus, els trobareu editats i venuts a Amazon o a Kobo en paper o en ebook.